Android Gadgety & Doplnky Recenzie

Recenzia : Energy Sistem SmartTV – Spravte z vašej telky smart TV

Operačný systém Android je v smartfónoch, tabletoch. No je aj v set top boxoch. Ak chcete spraviť z vašej televízie tu mudrejšiu, je tu Energy sistem Smart, ktorý dokáže z televizie spraviť multimediálny obsah pomocou Androidu.


Energy sistem (nie, nie je to gramatická chýba, takto sa volá spoločnosť) SmartTV je skvelý spôsob ako spraviť z vašej televízie smart TV. Presnejšie budete mať Android V set top boxe, ktorý pripojíte HDMI alebo AV káblom k televízii. Prinesie to niekoľko výhod ako – prezeranie webu, pozeranie iptv, počúvanie hudby, prezeranie filmov a kedže beží na operačnom systéme Android, môžete si stiahnuť rôzne aplikácie (prezerať youtube videa, pozerať facebook…)

IMG_20131003_082854


Box obsahuje samozrejme Wi-Fi (dosah je výborný, žiadny problém), ethernet, DVB-T prijímač, 3 USB porty a jeden mini. Môžete tak napojiť myšku a klávesnicu. Ďalej sa tu nachádzajú aj S/PDIF konektor,konektory RF IN a RF OUT.

 

IMG_20131003_082933

Bohužiaľ objaví sa tu sem tam sekania a ďalší problém a to že písať na ovládači si treba zvyknúť, pretože Android je operačný systém pre dotykové zariadenia a ovládať ho ovládačom je trošku problém. Tento problém ale čiastočne rieši tlačidlo na ovládači Go to , ktorým vyberiete kam kliknúť tým že vám nabehne ukazovateľ, alebo môžete pripojiť myšku.

IMG_20131003_082744

Set top box sa dá používať ako aj počítač pretože môžete pripojiť myšku aj klávesnicu, aj keď systém android nato robený nie je. S myškou môžete hrať Angry Birds (otestovanie). System Android je tu dosť upravený, aby vyhovoval diaľkovému ovládaniu.

IMG_20131003_082815

Balenie

Zariadenie, adaptér,av kábel na pripojenie k televízii (odporúčam kúpiť HDMI kábel),ovládač,batérie,samozrejme nechýba manuál, a zvláštnou sú nálepky.

Celkové hodnotenie

Skvelý spôsob ak máte obyčajnú televíziu a nechcete investovať do drahšej Smart TV. Je tu set top box ktorý vám to spraví.

Výhody :
-Lacnejší spôsob ako spraviť smart TV z obyčajnej televízie
-Webový prehliadač podporuje flash
-Možnosť inštalovať hry z obchod Play
-Možnosť pripojiť klávesnicu a myšku a hrať hry.

Nevýhody :
-Sem tam spomalené reakcie
-Chýba slovenský jazyk

O mne

Michael Šubák

Na blogu píšem už od roku 2012. Píšem o IT, Androide, VR, Xboxe, PC návodoch a pod. Taktiež píšem od roku 2014 o VR vo web magazíne o virtuálnej realite. Tvorím web stránky, e-shopy, riešenia na mieru, či úpravy stránok a pod. Som WordPress freelancer. Venujem sa aj tvorbe vlastných Android aplikácií. Vytvoril som aplikácie Diktáty, či aplikácie Letecké Testy.

Moje služby

WordPress developer, Web developer, Práca s WordPress, programovanie, tvorba web stránok, preklady, úpravy

Odber noviniek

Reklama


Ocenenia


Čo odporúčam a používam

Značka a séria smartfónu
Používam a odporúčam Galaxy Fold sériu

Webhosting
Websupport logo

Operačný systém
Som fanúšikom OS Android
Serial
Family Guy je najlepší animovaný serial

VR Headset
Oculus Rift je pre mňa najlepší VR headset