Android Android aplikácie

Ako spraviť z Android smartfónu Windows Phone

Jeden z dôvodov, prečo je Android mojím najobľúbenejším mobilným operačným systémom je možnosť, upraviť si ho podľa seba. Napr. widgetmi, launchermi, alebo zmenou ROM. Skúsil som launcher, ktorý spraví z vášho Android smartfónu Windows Phone.

Windows Phone na Androide

Ako spraviť z Android smartfónu Windows Phone
Ako spraviť z Android smartfónu Windows Phone

Minule som písal o Nova Launcher, ak neviete čo znamená slovo launcher, tak ide o náhradu prostredia Androidu, takže ak sa vám napríklad nepáči Xperia prostredie alebo Samsung Touchwiz, môžete si nahradiť launcherom. Okrem nastavení a aplikácií sa zmení design alebo vzhľad.

Nikdy sa mi Windows Phone nepáčil, je veľmi jednoduchý a intuitívny. Taktiež aplikácie a hry na Windows Store za veľa nestali. Ale ak je Windows Phone launcher v Android smartfóne, tak je to veľmi zaujímavé.


Miesto klasickej obrazovky s widgetmi sa to nahradí jednou obrazovkou ktorá vyzerá ako Windows Phone obrazovka. Môžete si na nej upravovať widgety, ikonky, aplikácie, ale aj pridať súbory atď. Môžete zmenšovať a zväčšovať ikonky. Farbu ikoniek si môžete zvoliť podľa seba. Okrem toho máte aj windows phone uzamykaciu obrazovku a rôzne iné vlastnosti približujúce sa k prostrediu Windows Phone.

Windows phone prostredie v Android smartfóne
Windows phone prostredie v Android smartfóne

Launcher je dostupný zdarma, hoci jeho popis je v čínštine, menu je v angličtine, takže sa nemusíte ničoho báť. Angličtina je ľahká, odporúčam skúsiť.

Launcher 8 im WP-Stil
Launcher 8 im WP-Stil
Developer: XinYi Dev Team
Price: Free+

O mne

Michael Šubák

Na blogu píšem už od roku 2012. Píšem o IT, Androide, VR, Xboxe, PC návodoch a pod. Taktiež píšem od roku 2014 o VR vo web magazíne o virtuálnej realite. Tvorím web stránky, e-shopy, riešenia na mieru, či úpravy stránok a pod. Som WordPress freelancer. Venujem sa aj tvorbe vlastných Android aplikácií. Vytvoril som aplikácie Diktáty, či aplikácie Letecké Testy.

Moje služby

WordPress developer, Web developer, Práca s WordPress, programovanie, tvorba web stránok, preklady, úpravy

Odber noviniek

Reklama


Ocenenia


Čo odporúčam a používam

Značka a séria smartfónu
Používam a odporúčam Galaxy Fold sériu

Webhosting
Websupport logo

Operačný systém
Som fanúšikom OS Android
Serial
Family Guy je najlepší animovaný serial

VR Headset
Oculus Rift je pre mňa najlepší VR headset